Jumppakuvaukset

Jumpat ovat pääsääntöisesti MUOKKAUSJUMPPAA, eli vaihtelevaa treeniä välinein ja ilman; alkulämmittely ja lihaskuntoharjoitukset, mukana myös tasapainoharjoituksia ja rauhoittavia osioita. Lopussa useimmiten myös kunnon venytykset. Jos sinulla on terveyspulmia tai liikuntarajoitteita, konsultoi omalääkäriäsi muokkausteemojen soveltuvuudesta sinulle. TEHOMUOKKAUKSESSA tarjotaan myös haasteellisia liikeversioita ja pidempiä suoritusaikoja liikesarjoille; tavoitteena vahvistaa lihaksia ja lisätä voimaa ja kestävyyttä monipuolisesti - myös omia rajoja kokeillen. Ryhmään on tervetulleita kaiken kuntoiset jumpparit! ! Liikesuorituksia voi keventää, lyhentää ja soveltaa oman peruskunnon mukaisesti. Ohjaaja antaa salilla suoritusvaihtoehtoja valittavaksi – myös kesken liikkeen tekemisen voi vaihtaa kevyemmästä raskaampaan tai raskaammasta kevyempään liikeversioon.

Teemasta riippuen painotukset eri tunneilla ovat erilaisia.  Mm. raajatreenissä, keskivartalotreenissä ja vatsapepussa keskitytään lämmittelyn jälkeen tietyn osa-alueen vahvistamiseen monipuolisin lihaskuntoliikkein. Kohdennettu, pitkäkestoinen harjoittelu haastaa kokeilemaan omia rajoja, voimaa ja kestävyyttä.

Ohjelmassa on myös kehonhallintaa ja liikkuvuutta painottavia jumppia. Jos venyttely mainitaan jumppateeman yhteydessä erillisenä, venyttelyä painotetaan erikseen ja keskitytään treeniosion lisäksi kehoa huoltaviin pitempikestoisiin venytyksiin.